Moneystreet.ro Time4news.ro Stirideromanaia.ro

Cat valoreaza cel mai cunoscut BRAND ROMÂNESC SCOS LA VÂNZARE de stat: 'Nu este de mirare ca te mai trezeai cu un muc de tigara, un soarece mort sau o sarma in pachet'

Din 28 Aprilie 2013 0 comentarii
Cat valoreaza cel mai cunoscut BRAND ROMÂNESC SCOS LA VÂNZARE de stat: 'Nu este de mirare ca te mai trezeai cu un muc de tigara, un soarece mort sau o sarma in pachet'
Galerie imagini (1 imagine)

 Unul dintre cele mai vechi si populare branduri romanesti, PLAFAR, se zbate de mai bine de sase ani sa traiasca. A intrat in insolventa, si-a pierdut patrimoniul, iar acum isi asteapta salvarea de la stat. Care stat se chinuie, pentru a treia oara, sa privatizeze compania evaluata, la finele anului 2012, la 1,1 milioane de euro. "Este atractiva", sustine Remus Borza, administrator judiciar Plafar, in vreme ce directorul general al firmei, Florian SImion promite ca S.N. Plafar va incheia anul pe profit.

 

  Activa de mai bine de 60 de ani pe o piata evaluata in 2012 la circa 20 de milioane de euro, S.N. Plafar a inregistrat in perioada 1999-2011 pierderi totale de circa 4 milioane de euro, profitul consemnat in acelasi interval fiind de aproximativ 42.000 de euro.

 

 

De trecutul Plafar, unul dintre cele mai notorii branduri romanesti, se leaga totodata mai multe procese de restructurare menite sa reduca datoriile istorice acumulate la buget si pierderile de ordinul milioanelor de euro generate, in parte, de sucursalele a caror terenuri au fost retrocedate dupa 1989. Guvernele ultimului deceniu au avut mai multe tentative de a aduce compania pe linia de plutire, investind in noi linii de productie, renuntand la activele neperformante, la personal si chiar la magazinele Plafar. Cu toate acestea, in 2007, compania a intrat in insolventa. La acea data, Plafar avea datorii la buget de circa 40 de miliarde de lei. AFLA MAI MULTE AICI!

 

Sursa: GandulComentarii Adauga un comentariu