Moneystreet.ro Time4news.ro Stirideromanaia.ro

Senator PDL: In Italia romanii sunt indispensabili, in Franta sunt prigoniti

Din 19 Octombrie 2011 0 comentarii
Senator PDL: In Italia romanii sunt indispensabili, in Franta sunt prigoniti
Galerie imagini (1 imagine)

Senatorul Viorel Badea (PDL) este convins ca romanii din Italia sunt vazuti "asa cum sunt", adica in marea lor majoritate ca muncitori si bine integrati in comunitate. In schimb, autoritatile din Franta au pornit o "ofensiva" cu caracter electoral impotriva cetatenilor de origine romana.

 

"Romanii sunt vazut in Italia asa cum sunt. Din toate intalnirile cu autoritatile, romanii sunt indispensabili in Italia, 90% sunt considerati ca oameni foarte dedicati muncii lor, cu familii bine intemeiate, ca cetateni europeni, care au reusit de cand locuiesc in Italia sa isi protejeze familiile si sa isi gaseasca un loc bine definit", a declarat senatorul.


In opinia sa, romanii din Franta nu creeaza mai multe probleme decat in alte parti. "Tot acest haos generat de autoritatile de la Paris are o determinare strict electorala(...) Infractiunile pe care le fac romanii in Occident nu tin de marea infractionalitate, marile probleme in Franta le regasim mai cu seama in zona cetatenilor francezi originari din Magreb. Infractionalitatile comise de romani nu motiveaza ofensiva pe care au pornit-o autoritatile impotriva compatriotilor nostri", a tinut sa sublinieze Viorel Badea.

Sursa: Ziare.comComentarii Adauga un comentariu