Moneystreet.ro Time4news.ro Stirideromanaia.ro

De ce ametesti cand te ridici brusc din pat?

Din 09 Mai 2012 0 comentarii
De ce ametesti cand te ridici brusc din pat?
Galerie imagini (1 imagine)

Ameteala, indeosebi dimineata, atunci cand te ridici brusc din pat, este specifica femeilor. Uneori nu constituie un motiv de ingrijorare, alteori este semnalul unei boli, care poate fi chiar si grava.

 

Starea de virtej, specifica momentului cand se schimba pozitia corpului de la culcat la pozitia "in picioare", provine, in general, de la o situatie denumita hipotensiune arteriala ortostatica, potrivit Infoniac. Un studiu elaborat de cercetatorii Universitatii din Carolina de Sud, SUA, a aratat ca hipotensiunea arteriala ortostatica poate fi uneori asociata cu o insuficienta cardiaca, a carei evolutie trebuie evaluata la medic.Pericole ascunse

 

 

Pericolele sunt legate de cauzele care produc aceasta stare. Cel mai frecvent, ea provine de la o deshidratare. Acesta este unul din motivele pentru care medicii ne recomanda sa consumam 2 litri de apa plata pe zi. Dar starea se poate instala si ca urmare tratamentului cu unele medicamente, deshidratante si ele, ca: diureticile de orice fel (incusiv ceaiuri), inhibatori ai ECA, beta-blocante, hipotensive. Poate limbajul de mai sus nu spune mare lucru cititorului neavizat, dar, citind prospectul, acolo vei gasi cu siguranta, daca este cazul, specificarea respectiva. Cercetari specifice facute in ultimii ani au constatat insa ca hipotensiunea arteriala ortostatica, un fenomen care nu pare sa constituie pericole directe, avertizeaza asupra unui risc major indirect, insuficienta cardiaca aflata in curs de dzvoltare. Mai mult decat atat, cercetatorii au tras concluzia ca aceasta stare de hipotensiune, care pare trecatoare si usor de stapanit poate reprezenta acelasi factor de risc asupra bolilor cardiace ca si diabetul zaharat, bolile coronariene si chiar hipertensiunea arteriala.

Sursa: Ziare.comComentarii Adauga un comentariu