Moneystreet.ro Time4news.ro Stirideromanaia.ro

Ghidul declaratiei de venituri in Italia: 'colf' si 'badante'

Din 04 Mai 2011 0 comentarii
Ghidul declaratiei de venituri in Italia: 'colf' si 'badante'
Galerie imagini (1 imagine)

Fiecare lucrator domestic, fie menajera sau ingrijitoare ("colf", "badante"), percepe o retributie la netul contributiilor de protectie sociala si de asistenta, care este varsata trimestrial la Inps de catre angajator. Daca venitul este peste 8.000 de euro intr-un an, este nevoie de declaratia de venituri.

 

Potrivit legii italiene, oricine primeste un venit in Italia, de la munca subordonata la cea autonoma, este obligat, in fiecare an, sa depuna declaratia de venituri, prin intermediul careia declara statului cat a castigat in anul de referinta. Proportional cu venitul castigat fiecare este apoi obligat sa plateasca taxele in functie de procentele fixate tot de lege. in mod evident, cu cat este mai mare venitul cu atat este mai mare suma ce trebuie platita statului.

 

Aceasta declaratie se numeste formular "UNIC" si trebuie prezentata din mai pana in septembrie.Legea fiscala prevede insa cazuri in care nu este obligatorie prezentarea acestei declaratii de venit daca venitul castigat pe timpul anului nu depaseste o valoare stabilita anual de lege. Acest lucru este valabil si pentru menajere si ingrijitoare fie acestea extracomunitare sau comunitare. Citeste mai multe AICI.

Sursa: Gazeta RomaneascaComentarii Adauga un comentariu